despre cazomorfina din lapte

Suntem bombardati de produse derivate din lapte. se pune branza peste orice! o portie de cartofi prajiti cu branza deasupra, spaghete cu cascaval sau branza, pizza cu mult cascaval; nici macar o salata nu poti servi fara sa aiba branza prin ea! exemplele sunt multe! peste tot, branza!

motivul pentru care vegetarienii nu devin vegani este branza! nu pot renunta la branza. adevarul este ca gustul nu poate fi inlocuit cu nimic altceva. dar, din experienta spun, dupa un timp de abtinere, dispare si tentatia de a mai consuma.

Cum poate oare sa dea branza dependenta? Raspunsul este cat de poate de simplu: principala proteina din lapte si branza se numeste cazeina. Aceasta elibereaza o substanta numita cazomorfina, care ii transmite creierului aceeasi senzatie de multumire si bucurie precum zaharul sau ciocolata.

Dependenţă: vaca-mamă produce în laptele ei o substanţă numită “cazomorfină” care are asupra viţelului un efect de dependenţă, pentru a-l face să ramână aproape de ea tot timpul, în scopul protecţiei. Şi femeia umană produce o substanţă asemănătoare, după acelaşi procedeu. Dacă fiinţa umană consumă lactate, efectul de dependenţă destinat în mod natural viţelului are acelaşi efect şi asupra sa, creând de asemenea o dependenţă faţă de aceste produse şi derivatele lor.

Ideea ca pentru un kilogram de branza se folosesc mai bine de 5 kg de lapte, ceea ce inseamna o concentratie mare de cazeina, sprijina enorm decizia logica de a renunta. daca mai adaugam faptul ca mii si mii de vietati nevinovate sunt chinuite si secatuite incontinuu pentru ca noi sa mancam branza, lapte, iaurt si alte produse, pe mine cel putin ma determina in mod cert sa ma culpabilizez.

Iar efectele secundare cantaresc si ele foarte mult. proteina animala creaza un mediu acid iar organismul se apara. in lupta lui de a alcaliniza zona are nevoie de fosfor pe care il extrage impreuna cu calciu din oase. calciu se elimina prin urina. iar noi facem osteoporoza…. in plus, corpul uman pierde enzimele care digera cazeina la varsta de 3 ani.

pericole nebanuite in alimentatia noastra de zi cu zi. din pacate obisnuita joaca un rol atat de mare incat inlaturam din start ideea ca mare parte din alimentele pe care le consumam de o viata intreaga ne pot face rau. ne revolta chiar o asemenea idee….

Sursa: http://www.vegs.ro

Despre paginidenutritie

Alegerea iti apartine! "Nimic nu va fi atat de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana." - Albert Einstein
Acest articol a fost publicat în laptele - da sau nu? și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s